9,2 gebaseerd op 27 klant beoordelingen
Terug naar overzicht K9 tuigen en hoe deze zijn ontwikkeld

K9 tuigen en hoe deze zijn ontwikkeld


K9 tuigen en hoe deze zijn ontwikkeld

Het K9 tuigje is wetenschappelijk ontwikkeld om het meest ergonomische tuigje voor honden te creëren. Deze tuig heeft geen invloed op de mobiliteit van de hond. De hond zal alleen vertragen als de riem strak staat. Het zorgt er weer voor dat de K9 ideaal is om uw hond tegen te houden in stressvolle en drukke situaties / omgevingen. 

in de volksmond wordt het ook wel Julius-K9 tuigje genoemd, maar dit is alleen een merknaam die zich aan K9 heeft verbonden. Net zoals K9-Official en K9-Official.nl zulk soorten koppelingen zijn. Onderscheid wordt gemaakt op de producten. Zie ook onze blog over de waarheid omtrent K9.

Dit soort tuigen voor honden zijn goed opgevuld en comfortabel, vooral merkbaar voor honden in de koude maanden van het jaar. Hoewel het is gemaakt van lichtgewicht gaas, kan hij ook in de zomer worden gebruikt. Doordat de stof goed geventileerd is, kan het ervoor zorgen dat uw hond zich altijd comfortabel voelt tijdens het dragen. De kwaliteit van deze functie hangt natuurlijk ook samen met de dikte van de vacht van de hond.

Het K9 tuig; voor- en nadelen

In vergelijking met andere soorten hondentuigjes hebben honden die K9-harnassen dragen bijna alleen maar voordelen hiervan. Het tuig is gemakkelijk aan te trekken en vrijwel alle delen zijn van een hoge kwaliteit. Robuustheid/ stevigheid zijn de twee belangrijkste kenmerken. Het is bijna onmogelijk om het tuig op deze manier onverwachts los te maken. Het enige nadeel dat uw hond kan tegenkomen, is de gesp die langs de oksellijn kan schuren. Daarnaast kun je meestal je eigen tekst gebruiken om het K9 tuig te personaliseren. Op deze manier kunt u uw hond gemakkelijk onderscheiden. Aan de bovenkant van het harnas is meestal een handvat bevestigd.

Onthoud dat het K9 tuig niet volledig mee kan groeien met de groei van de hond. Als uw hond daarom te omvangrijk is geworden voor de veiligheidsgordel, moet u extra voorzichtig zijn, omdat dit het comfort kan verminderen. Vaak is de aanschaf van een nieuw tuig dan noodzakelijk.

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »